Одеський провайдер, попри заборону РНБО, транслював російську пропаганду - ОГП

Одеський провайдер, попри заборону РНБО, транслював російську пропаганду - ОГП

Відео
Укрінформ
Правоохоронці викрили одеського провайдера, який надавав доступ до пропагандистських телеканалів рф, а також інтернет-ресурсів так званих «лнр/днр».

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

За даними слідства, попри заборону РНБО, підприємство не здійснило блокування контенту держави-агресора. Його співробітники налаштовували обладнання таким чином, щоб користувачі мали змогу безперешкодно отримувати доступ до телебачення, інтернет-ресурсів рф і тимчасово окупованих територій України. Послуга з підключення коштувала 3000 грн і 250 грн щомісячної абонплати.

Читайте також: РНБО бореться не з церквою, а лише з окремими особами в рясах - Данілов

Компанія з 2016 року і до цього час брала участь у публічних закупівлях з надання послуг для державних установ та військових частин Одещини.

В межах розслідування в офісі підприємства та за місцями розташування обладнання правоохоронці провели обшуки. Вилучено телекомунікаційні прилади та проведено фіксування трафіку. Також під час обшуку виявлено пристрій, який міг забезпечувати бездротовий обмін даними з «придністровською республікою».

Читайте також: 15 бойовиків «л/днр», яких взяли в полон українські військові, отримали по 15 років за держзраду

Досудове розслідування за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційної діяльності здійснюють слідчі ГСУ Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Департаменту кіберполіції Нацполіції України та СБУ.

До проведення слідчих дій також залучалися спеціалісти Українського Державного центру радіочастот та спеціалісти з Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, поінформували в прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-