У Кременчуці запрацював центр допомоги постраждалим від насильства

У Кременчуці запрацював центр допомоги постраждалим від насильства

Фото, відео
Укрінформ
Кризовий центр запрацював у м. Кременчук на Полтавщині, у ньому надаватимуть комплексну допомогу психологів, соціальних педагогів та правоохоронців.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Головне управління Національної поліції в Полтавській області.

“У місті Кременчук Полтавської області запрацював центр допомоги постраждалим від насильства. Прихисток містить дві житлові кімнати з меблями, постільною білизною, гігієнічними засобами, іграшками для дітей, кухнею з різною побутовою технікою та посудом, санвузол із пральною машинкою”, - йдеться в повідомленні.

У Кременчуці запрацював центр допомоги постраждалим від насильства / Фото: Нацполіція Полтавської області

Як зазначила під час відкриття центру заступниця міського голови Ольга Усанова, адреса центру приховується, аби кривдники не змогли до нього потрапити.

За словами Усанової, у Центрі надаватимуть комплексну допомогу за участю психологів, соціальних педагогів та правоохоронців.

Читайте також: Чому чоловіки мовчать про пережите насильство

За словами начальника сектору протидії домашньому насильству поліції Кременчука Олександра Паталаха, упродовж цього року поліцейські Кременчуцького району відреагували на понад 1350 заяв та повідомлень з попередньою кваліфікацією домашнє насильство.

“За результатами проведених перевірок підтверджено більше 230 таких фактів, за якими на правопорушників складені адміністративні матеріали за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. На профілактичних обліках підрозділів превенції Кременчука перебуває 313 осіб, які вчинили домашнє насильство (286 чоловіків та 27 жінок). Задля негайного припинення фактів домашнього насильства та недопущення його в майбутньому, працівниками поліції стосовно кривдників винесено близько 300 термінових заборонних приписів», - зазначив він.

Як повідомлялося, Офіс генпрокурора разом з Ла Страда-Україна запустили чат-бот для постраждалих від сексуального насильства в умовах війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-