Уманська міська рада підтримала заборону УПЦ (МП)

Уманська міська рада підтримала заборону УПЦ (МП)

Укрінформ
Депутати Уманської міської ради Черкаської області підтримали заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території Уманської міської територіальної громади.

Про це повідомляє Уманська міська рада на своїй сторінці в Фейсбуці, передає Укрінформ.

Депутати розглянули та підтримали електронну петицію «Про заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території Уманської міської територіальної громади», звернення до Верховної Ради з пропозицією заборонити УПЦ (МП) та всі її структурні підрозділи на території України.

«Російські структури не можуть бути на території України! Закликаю всіх не лише всіляко підтримувати наш військовий фронт, але і тут, на місцях, вичистити з нашого життя усе пов’язане з країною агресором!», - зазначила уманська міська голова Ірина Плетньова.

Читайте також: Священника УПЦ МП, який здавав ворогу українські позиції на Луганщині, засудили до 12 років

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні на території Черкаської області СБУ проводить безпекові заходи в церквах та монастирях УПЦ (МП).

Раніше постанову про заборону УПЦ московського патріархату підтримали Звенигородська, Ватутінська та Городищенська громади Черкаської області. Однак обласна рада за наполяганням голови Анатолія Підгорного відмовилася розглядати постанову про заборону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-