Україна розраховує на макрофінансову допомогу Британії наступного року - глава Мінфіну

Україна розраховує на макрофінансову допомогу Британії наступного року - глава Мінфіну

Фото
Укрінформ
Міністр фінансів України Сергій Марченко під час зустрічі з новопризначеним Канцлером казначейства Сполученого Королівства Джеремі Гантом у Лондоні наголосив на потребі додаткового фінансування держбюджету наступного року.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів, передає Укрінформ.

Зазначається, що сторони обговорили поточну фінансову ситуацію в Україні, потреби у додатковому фінансуванні, а також пріоритетні напрями співпраці для зміцнення партнерства між урядами обох країн.

«Міністр фінансів України наголосив на потребі додаткового фінансування держбюджету в наступному році. Дефіцит прогнозується на рівні 3 млрд доларів США щомісяця. Україна розраховує на макрофінансову допомогу міжнародних фінансових організацій та країн-партнерів, зокрема Великої Британії», - поінформували в Мінфіні.

Читайте також: З початку війни міжнародна фінансова допомога перевищила $22 мільярди - Нацбанк

Також сторони обговорили iншi впроваджені урядом України кроки для збільшення доходів та зменшення дефіциту держбюджету, зокрема, випуск військових облігацій, скорочення непріоритетних видатків і подальше спрямування їх на критичні потреби, максимізація доходів Державного бюджету.

Марченко подякував уряду Сполученого Королівства за довготривале плідне партнерство та активну позицію у засудженні вторгнення рф на територію України.

Канцлер казначейства Сполученого Королівства Джеремі Гант своєю чергою запевнив у непохитній підтримці України.

Читайте також: Війна завдала збитків Україні на третину ВВП - Марченко

Як поінформували у Мінфіні, у зустрічі також узяла участь заступник міністра фінансів Ольга Зикова.

Велика Британія є однією з найбільших країн-донорів фінансової допомоги для України. З початку повномасштабної агресії рф Україна отримала від Сполученого Королівства бюджетну підтримку в розмірі близько 1 млрд доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-