Голова Івано-Франківської ОВА пропонує відкласти початок опалювального сезону

Голова Івано-Франківської ОВА пропонує відкласти початок опалювального сезону

Укрінформ
В Івано-Франківській області є потреба відкласти початок опалювального сезону. А також обмежити споживання електроенергії від 7:00 до 23:00.

Про це у Фейсбуці повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, передає Укрінформ.

«Внаслідок ракетних ударів 10 та 19 жовтня ТЕС зазнала досить значних руйнувань. На жаль, повне відновлення Бурштинської ТЕС - це дуже складний процес, який займе від пів року до року», - зазначила Онищук.

За її інформацією, наразі складений перелік пошкодженого майна та обладнання. Здійснений підрахунок збитків та проводиться пошук необхідного обладнання.

Читайте також: До початку опалювального сезону повністю готові 18 областей – Мінрегіон

«Підприємство проводить відновлювальні роботи. Усі споживачі на сьогодні забезпечені електроенергією», - запевняє Онищук.

Вона зауважила, що для більшого збереження електроенергії в області важливо відкласти початок опалювального сезону. Тим більше, що наступного тижня очікують підвищення температури повітря.

«У нічні години можемо споживати електричну енергію за потребою, а також в середині дня, якщо на вулиці сонячна погода, оскільки країна забезпечена достатньою кількістю сонячних батарей. В інші години, від 7:00 до 23:00, велике прохання економно споживати електроенергію», - додала Онищук.

Читайте також: В ОП закликають українців максимально заощаджувати електроенергію

Як повідомляло агентство, 10 жовтня у Бурштинську ТЕС влучили 4 ракети. Також, влучання російських ракет в об’єкт інфраструктури на Прикарпатті зафіксували 19 жовтня.

Бурштинська теплова електростанція розташована біля міста Бурштин (Івано-Франківська область) на перетині ліній електропередач, що з'єднують Україну з Угорщиною, Румунією, Словаччиною.

Читайте також: Режим енергозбереження: як економлять у регіонах

Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків повідомив, що в місті з метою економії електроенергії вуличне освітлення не працює. Є рішення перенести запуск опалювального сезону, який обіцяли до кінця тижня, на наступний тиждень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-