У Слов’янській громаді відновили газопостачання і починають опалювальний сезон

У Слов’янській громаді відновили газопостачання і починають опалювальний сезон

Укрінформ
У Слов’янській громаді на Донеччині відновлено газопостачання і починається опалювальний сезон.

Про це повідомив керівник Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації Вадим Лях у відеозверненні, опублікованому на Телеграм-каналі ВЦА, передає Укрінформ.

«Гарні новини. Велика робота, яка була зроблена з відновлення газопостачання в Донецькій області дала свої результати. Тому вчора, 19 жовтня, підписав розпорядження про початок опалювального сезону у Слов’янській громаді», - сказав очільник громади.

Він зазначив, що згідно з розпорядженням, приватний сектор буде з газом, а значить – із теплом. «Вже завтра у мікрорайонах Словкурорт, Східний та Мимовка міськгаз розпочне відновлення подачі послуги до будинків. Решта мікрорайонів – на черзі», - заявив Лях.

Він додав, що також газ подаватиметься до котелень, які забезпечують теплом багатоповерхівки. Але це найскладніший етап роботи, оскільки зараз в них проживають від 15% до 35% жителів.

За словами Ляха, щоб полегшити запуск опалення, керуючим компаніям допомагатимуть працівники КП «Словміськводоканал» та КП «Благоустрій».

«У цьому процесі задіємо всіх комунальників. Сподіваюся, що тепло в будинки ми подамо. Звісно, хотілося б, щоб це сталося вже 1 листопада. Але все робитимемо за можливостями», - підкреслив керівник ВЦА.

Читайте також: У Чернігові розпочався опалювальний сезон

Заповнення опалювальних систем багатоповерхівок та виведення їх із консервації розпочнеться вже завтра, констатував Лях. Він подякував всім, хто працював над відновленням газопостачання на Донеччині.

Як повідомлялося, у зв’язку з пошкодженням магістральних газопроводів та відсутності альтернативних джерел постачання природного газу до Донецької області, АТ «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ» вимушено з 23 травня 2022 року почав припиняти та зовсім припинив розподіл природного газу своїм споживачам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-