Електроенергія у Тернопіль подається в режимі резервного живлення

Електроенергія у Тернопіль подається в режимі резервного живлення

Укрінформ
Електроенергія у Тернопіль подається в режимі резервного живлення.

Про це у Телеграмі повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал, передає Укрінформ.

«Електроенергія у наше місто подається в режимі резервного живлення. Оскільки немає подачі струму з сусідніх електростанцій. Електроенергію мікрорайони міста отримують від резервних трансформаторних підстанцій. Напруга є нестабільною. Тому стаються аварійні відключення», - йдеться у повідомленні.

За словами Надала, в такій ситуації диспетчер Укренерго дає вказівку миттєво відключити подачу електроенергії на одній з підстанцій, відповідно, зникає світло в мікрорайоні, найближчому до неї. Тому наразі «Тернопільобленерго» не може надати містянам графік відключень.

Міський голова зазаначив, що як тільки Тернопіль знову почне отримувати електроенергію хоча б з однієї електростанції, енергетики зможуть скласти графік відключень.

Читайте також: Влада на Хмельниччині повідомила про аварійне відключення електромережі

Як повідомлялось, за ніч на Тернопільщині відновили електропостачання 137 населених пунктів, 54 залишаються знеструмленими.

Унаслідок масованих ракетних обстрілів енергоінфраструктури України у Тернопільській області близько трьохсот населених пунктів були знеструмлені.

До відновлення всіх джерел живлення ВАТ «Тернопільобленерго» почергово обмежує електропостачання для споживачів області згідно з погодженими графіками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-