Мешканців Вовчанська та Балаклії у п’ятницю оглядатимуть мобільні медбригади

Мешканців Вовчанська та Балаклії у п’ятницю оглядатимуть мобільні медбригади

Укрінформ
У звільнені райцентри Харківської області, зокрема у Вовчанськ та Балаклію, прибули мобільні бригади медиків.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Мінреінтеграції, передає Укрінформ.

«Їхня задача – оглянути та проконсультувати місцевих мешканців, які потребують медичної допомоги», - уточнюється у повідомленні.

За інформацією міністерства, пересувні амбулаторії дислокуються біля центрального медичного закладу в кожному населеному пункті. До маломобільних громадян лікарі навідуються додому.

Зазначається, що в умовах відсутності зв’язку оголошення про прибуття мобільної медичної бригади напередодні роблять представники органів місцевого самоврядування, або, за їх відсутності, військові чи рятувальники, що вже розгорнули штаби на звільнених від рф територіях.

«Вони збирають і надають лікарям оперативну інформацію про кількість мешканців, які потребують медичної допомоги, та стан цих людей», - поінформували в установі.

У Мінреінтеграції заявили, що щойно зв’язок буде відновлено, лікарі та бригади екстреної меддопомоги будуть доступні за звичним усім телефоном «103».

Читайте також: У звільнені громади Харківщини доставили майже 250 тонн гуманітарної допомоги

Як повідомлялося, на звільнених від російських загарбників територіях Харківської області поступово стабілізується ситуація з медобслуговуванням, пацієнтів із районів, де знищені медзаклади, госпіталізують у Харків. Місцева влада проводить підрахунки населення, щоб зрозуміти, скільки жителів залишаються у звільнених містах і селах та яка потрібна допомога.

У свою чергу в Мінреінтеграції заявили, що у звільнені від рф громади Харківщини було доставлено майже 250 тонн гуманітарної допомоги.

Фото: Телеграм Мінреінтеграції України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-