У визволені громади Харківщини вирушили перші гуманітарні вантажі - Тимошенко

У визволені громади Харківщини вирушили перші гуманітарні вантажі - Тимошенко

Фото
Укрінформ
У визволені в ході контрнаступу ЗСУ громади Харківської області вирушили перші автомобілі з гуманітарною допомогою.

Як передає Укрінформ, про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив у Телеграмі.

“У звільнені громади Харківщини вирушили перші гуманітарні вантажі. Дефіциту продовольства для населення немає. Наші люди вже отримують продукти та засоби гігієни. Це і консерви, і згущене молоко, вода, макаронні вироби. В першу чергу, такі продуктові набори необхідні, бо в багатьох громадах немає газу та електрики. Поки що”, - розповів він.

Тимошенко уточнив, що до Балаклійської громади відправили понад 42 тонни продуктів і більш ніж 5 тисяч літрів напоїв, а Чкаловська громада отримала майже 2,5 тонни продуктів.

За його словами, паралельно гуманітарну допомогу отримують заклади Харківщини, які централізовано готують їжу для внутрішньо переміщених осіб.

Він додав, що минулого тижня громади отримали майже 55 тонн продуктів та інші необхідні речі.

Читайте також: ЗСУ вже звільнили близько 6 000 квадратних кілометрів української території

“Тим часом на звільнених територіях працюють поліцейські, рятувальники, вже триває робота з розмінування, відновлюється робота місцевих органів влади. Повертаємо Україну!”, - підкреслив заступник керівника ОП.

Як повідомлялося, Збройні сили України протягом кількох днів проводять активні наступальні дії на північно-східному напрямку та продовжують послідовні зусилля з повернення територій на півдні країни, зокрема, у напрямку Херсона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-