У звільненій Балаклії на Харківщині немає світла і води, пошкоджений газопровід

У звільненій Балаклії на Харківщині немає світла і води, пошкоджений газопровід

Укрінформ
У звільненому від російських загарбників місті Балаклія на Харківщині наразі немає світла та води, пошкоджено частину котелень - усе це наслідки обстрілів і діяльності ворога.

Про це в ефірі національного марафону «Єдині новини» повідомила в.о. міського голови Балаклії, секретар міської ради Оксана Бондар, передає кореспондент Укрінформу.

«Працюють гуманітарні штаби. Багато руйнацій у місті. Немає світла, немає води. Частково зруйнований газопровід. Але все сьогодні робиться для того, щоб відновити всі структури», - сказала секретар міськради.

Щодо опалювального сезону Бондар зауважила, що є зруйновані котельні, їх найближчим часом почнуть відновлювати.

«Ейфорії (після звільнення - ред.) в нас немає, бо практично (відновити життєдіяльність міста - ред.) це все буде важко. Ми плакали, коли побачили звільнене місто. Ми ці руйнації бачили ще 27 лютого, і плакали тоді, коли нашу Балаклію бомбили з неба. Але в нас дуже працьовиті люди, в нас все є і в нас все вийде. Ми в це віримо», - сказала Бондар.

Читайте також: Україна здивувала світ темпами наступу на Харківщині - бельгійські ЗМІ

Вона подякувала всім причетним за звільнення міста.

Від 10 вересня в Балаклію доставляється гуманітарна допомога - ліки, продукти харчування.

Жителям, які під час окупації виїхали, Бондар поки що рекомендує почекати з поверненням принаймні тиждень, наразі військові не рекомендують цього робити.

Як повідомлялося, ЗСУ за поточний тиждень уже звільнили понад 30 населених пунктів Харківщини: у частині сіл регіону тривають заходи з перевірки та убезпечення території, армія поступово бере під контроль нові населені пункти.

8 вересня Президент Володимир Зеленський опублікував відео, на якому українські війська звітують про виконання наказу визволити від російських загарбників Балаклію.

Читайте також: Залужний: На Харківщині ЗСУ просуваються у трьох напрямках, до кордону з росією – 50 км

10 вересня в Балаклії, що була захоплена з кінця березня, урочисто підняли державний прапор.

Міському голові Балаклії Івану Столбовому, який перейшов на бік ворога, заочно повідомлено про підозру за фактами державної зради та колабораційної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-