Закарпатцям виплачуватимуть 4000 гривень за прихисток переселенців

Закарпатцям виплачуватимуть 4000 гривень за прихисток переселенців

Укрінформ
На Закарпатті місцеві жителі, котрі безоплатно прихистили вимушених переселенців, отримають одноразову матеріальну допомогу з обласного бюджету у розмірі 4 тисячі гривень.

Про це повідомляється на сайті Закарпатської ОВА, передає Укрінформ.

"Закарпатці, котрі безоплатно прихистили вимушених переселенців, отримуватимуть матеріальну допомогу з обласного бюджету. Відповідне розпорядження про внесення змін до регіональної програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2022-2024 роки підписав голова ОВА Віктор Микита", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що одноразову виплату 4000 гривень надаватимуть за розміщення у вересні або жовтні 2022 року двох і більше внутрішньо переміщених осіб на період не менше 30 календарних днів.

Ці кошти дозволять частково компенсувати витрати на житлово-комунальні послуги та інші побутові потреби, зазначив Микита.

За його словами, для отримання допомоги закарпатцям потрібно подати заяву до виконавчого органу територіальної громади за місцем розташування житла.

Також необхідно подати: копію документа, що посвідчує особу заявника та адресу його місця проживання; копію довідки про присвоєння ідентифікаційного коду (крім осіб, які через свої релігійні або інші переконання відмовилися від ідентифікаційного коду); копію документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням, або документа, що підтверджує повноваження представника власника; копію довідок внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово розміщені в житловому приміщенні заявника; довідку про банківські реквізити заявника для виплати матеріальної допомоги через банківську установу (за наявності відкритого рахунку).

Читайте також: Переселенці з Криму мають право на грошову допомогу нарівні з іншими

Як повідомлялося, на Закарпатті перебуває понад 400 тисяч ВПО. Кількість внутрішніх переселенців збільшується через обов’язкову евакуацію із зони бойових дій.

Фото: Закарпатська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-