На підприємства в ОРЛО набирають вахтовиків із росії - бракує чоловіків

На підприємства в ОРЛО набирають вахтовиків із росії - бракує чоловіків

Укрінформ
Чоловіки так званої лнр або переховуються, або йдуть до війська, а на їхні місця на заводах вахтовим методом працюють громадяни рф. 

Про це в Телеграмі повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«Під тінь «большого брата» потрапив і славнозвісний металургійний комбінат в Алчевську. Примусова мобілізація торкнулась навіть тих, у кого була бронь. Чоловіки, які ще залишаються в місті, розуміють, що влаштуватися на АМК – це одразу за першою зарплатою отримати повістку. Тому й не йдуть. На металургійному комбінаті працюють чоловіки з рф. Кажуть, що перебувати в місті будуть не постійно, і з часом вахтовиків змінять інші, трохи підзароблять і поїдуть до своїх сімей», - розповів Гайдай.

Він нагадав про надважку ситуацію на колись провідній шахті «Довжанська-Капітальна», де примусово мобілізували понад 400 чоловіків і набрали на їх місця жінок та пенсіонерів.

Читайте також: Данілов - про жителів ОРДЛО: Це їм з нами треба порозумітися, а не нам з ними

Тим часом у Луганську перебуває велика кількість убитих бойовиків, яких важко упізнати. Серед родичів військовослужбовців так званої народної міліції проводять відбір генетичного матеріалу для подальшої ідентифікації загиблих.

«Важче повернутися тим живим, які потрапили в полон. Як кажуть дружини, росія кинула їх чоловіків в українському полоні й не хоче обмінювати. Обмінюють лише полонених росіян, а мобілізовані з Донбасу нікому не потрібні. Єдина можливість побачити свого чоловіка – деокупація», - наголосив очільник Луганщини.

Читайте також: На окупованій Луганщині жителі змушені стояти в кілометрових чергах за хлібом - Гайдай

Як повідомлялось, після захоплення Луганщини росіяни просунулись вперед усього на кількасот метрів, зокрема через вичерпання живої сили. Аби заповнити фронт «гарматним м’ясом», окупанти масово залучають до свого війська місцевих чоловіків. Сьогодні на вулицях окупованої Луганщини можна зустріти лише жінок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-