СБУ знайшла ₴8 мільйонів у львівських посадовців, які сприяли втечі призовників за кордон

СБУ знайшла ₴8 мільйонів у львівських посадовців, які сприяли втечі призовників за кордон

Фото
Укрінформ
Вісім мільйонів гривень готівки правоохоронці знайшли у львівської чиновниці та її спільників, які виготовляли «довідки» про встановлення групи інвалідності для переправлення призовників за кордон.

Про це інформує пресслужба СБУ в Телеграмі, передає Укрінформ.

«СБУ знайшла понад 8 млн грн готівки у чиновниці Львівської міськради та її спільників, які підозрюються у нелегальному переправленні призовників за кордон. Організатор схеми – начальниця одного з райвідділів соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, а її спільниками були працівники медустанови», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за 1300 доларів США чиновниця гарантувала виготовлення «довідок», які входять до акту огляду Медико-соціальної експертної комісії про встановлення групи інвалідності. Такі «документи» є підставою для чоловіків призовного віку на виїзд за кордон в умовах воєнного стану.

У СБУ наголошують, що чиновницю було затримано та повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Водночас встановлено осіб, які встигли скористатися протиправними послугами. Щодо них буде окремо прийнято рішення відповідними правоохоронними органами.

Читайте також: У двох регіонах співробітників центрів комплектування затримали на хабарях

Як повідомляв Укрінформ, працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили в Одесі зловмисників, які спільно з працівниками центрів комплектування та соціальної підтримки та лікарями налагодили схему підробки висновків про непридатність до військової служби за хабарі у криптовалюті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-