У двох регіонах співробітників центрів комплектування затримали на хабарях

У двох регіонах співробітників центрів комплектування затримали на хабарях

Фото
Укрінформ
Державне бюро розслідувань затримало на Донеччині та Дніпропетровщині хабарників, які допомагали чоловікам призовного віку уникнути мобілізації.

Про це повідомляє пресслужба ДБР, передає Укрінформ.

Зокрема, на Донеччині працівники Держбюро розслідувань затримали начальника одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Краматорська та посередника - правоохоронця, які вимагали хабар у призовника.

"За 2 тис. доларів США військовозобов’язаному мешканцю Краматорська пообіцяли надати довідку про непридатність до військової служби із виключенням його з військового обліку. Правоохоронця затримали у місті Дніпро під час передачі військовозобов’язаному довідки про непридатність до військової служби", - поінформували у ДБР.

У двох регіонах на хабарях затримали працівників центрів комплектування / Фото: dbr.gov.ua

Цього ж дня у Краматорську затримано начальника одного з районних військкоматів, який оформлював цю довідку. Під час обшуків у зловмисників виявили гроші, а також зброю та боєприпаси, походження яких з’ясовується. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, у Дніпрі працівники ДБР затримали на хабарі військовослужбовця одного з відділів Дніпровського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Читайте також: На Кіровоградщині затримали за хабарництво викладачів Льотної академії НАУ

"За 130 тис. грн він обіцяв своєму знайомому призовнику допомогти уникнути мобілізації. Його знайомий вже кілька разів не з’являвся по повістці, й працівник військкомату обіцяв поговорити з "потрібними людьми" і таким чином допомогти уникнути мобілізації", - йдеться у повідомленні.

Зловмисника затримали під час одержання неправомірної вигоди.

Правоохоронцю з Краматорська та військовослужбовцю з Дніпра повідомлено про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК).

Читайте також: Співробітника СБУ затримали на хабарі у $60 тисяч

Начальнику районного територіального центру комплектування та соцпідтримки Донеччини повідомлено про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК).

За такі діяння передбачено до 10 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, за матеріалами Держприкордонслужби відкрито понад 170 кримінальних проваджень про незаконне переправлення ухилянтів через кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-