ВАКС засудив колишнього харківського суддю до семи років ув’язнення

ВАКС засудив колишнього харківського суддю до семи років ув’язнення

Укрінформ
Вищий антикорупційний визнав винним колишнього суддю одного з місцевих судів Харкова у висловленні прохання, прийнятті пропозиції та отриманні неправомірної вигоди і засудив його до семи років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

“10 серпня колегією суддів Вищого антикорупційного суду оголошено вирок, яким суддю одного з місцевих судів м. Харків визнано винуватим у висловленні прохання, прийнятті пропозиції та отриманні неправомірної вигоди і засуджено до 7 років позбавлення волі”, - ідеться у повідомленні.

Судом визнано доведеною винуватість обвинуваченого у вчиненні двох злочинів. Так, у 2015 році вказаний суддя висловив прохання та прийняв пропозицію надати йому 3 тис. доларів (75 тис. гривень) за прийняття рішення у цивільній справі. А також він висловив прохання надати та отримав 500 доларів неправомірної вигоди за постановлення рішення вже у іншій справі.

Колегія суддів, зваживши на докази, зібрані в ході досудового слідства, погодилася з доводами прокурора САП та визнала колишнього суддю винуватим у вчинені злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

За вироком суду йому призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна та з позбавленням права обіймати посади судді та посади, пов’язані з виконанням функцій представника влади, строком на 3 роки.

Також до вказаної особи застосовано спецконфіскацію – суд зобов’язав стягнути 500 доларів (розмір неправомірної вигоди, яку отримав суддя).

Вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з дня його проголошення в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду.

Читайте також: ВАКС арештував ексгендиректора «Держінформ’юсту»

Як повідомляв Укрінформ, у липні Вищий антикорупційний суд визнав колишнього суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області винним у зловживанні впливом і засудив його до 3 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-