Наметовий табір для переселенців у громаді на Вінниччині стане рекреаційним центром

Наметовий табір для переселенців у громаді на Вінниччині стане рекреаційним центром

Фото
Укрінформ
Наметовий табір переселенців у Хмільницькій громаді Вінницької області за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" стане рекреаційним центром.

Про це Укрінформу повідомили у U-LEAD.

"У Хмільницькій громаді на Вінниччині облаштували наметовий табір для переселенців. На березі Південного Бугу, поблизу села Чудинівці, громада розмістила декілька наметів, облаштувала зону відпочинку та побуту, відремонтувала під’їзні дороги для людей, які виїхали з окупованих регіонів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що U-LEAD надала громаді намети, ліжка, спальні мішки, обладнання для побуту, а також станцію освітлення. Хмільницький міський голова Микола Юрчишин запропонував створити рекреаційну зону для переселенців, а через певний час для всіх мешканців громади.

“Допомога U-LEAD нас підштовхнула до реалізації цього проєкту. Ми спочатку побудували один намет та обладнали зони побуту. Далі почали розбудовувати всю необхідну інфраструктуру. Плануємо створити рекреаційну зону для учнів наших шкіл, які з травня по вересень могли б тут відпочивати й оздоровлюватись. Тому сьогодні ці тимчасові ініціативи ми перетворюємо на постійні об’єкти”, - сказав заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Хмільницької міської ради Сергій Редчик.

Наразі у громаді офіційно понад 6,7 тисячі переселенців, ще майже 3 тисячі людей переїхали до рідних і не мають статусу ВПО. Понад 2,6 тисячі - це діти, частина із яких піде до шкіл у Хмільницькій громаді.

Читайте також: U-LEAD створила інформаційний курс з енергобезпеки громад

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Фото: U-LEAD з Європою

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-