Загарбники активно працюють у напрямку «референдуму» на Херсонщині - облрада

Загарбники активно працюють у напрямку «референдуму» на Херсонщині - облрада

Укрінформ
На окупованій території Херсонщини агресор не відмовився від планів проведення «референдуму»: вже понад три тижні у Херсоні перебувають російські політтехнологи, при цьому населення області не підтримує процес організації «референдуму».

Про це повідомив у Фейсбуці перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, повідомляє Укрінформ.

«Друзі, орки не відмовилися від планів проведення референдуму на Херсонщині, хоча завдяки тому, що населення нашої області категорично відмовляється брати участь у процесах його організації, мають дуже великі проблеми з формуванням виборчих комісій», - зазначив він.

Водночас, як наголосив Соболевський, окупанти активно працюють у цьому напрямку. Періодично телефонують щодо проведення так званого опитування громадської думки, через голів ОСББ та роздачу «соцдопомоги» збираються списки мешканців з контактами, які після обробки стануть основою виборчих списків.

Читайте також: Заявами лаврова росія показує світу, що готує «референдуми» на Херсонщині й Запоріжжі - ГУР

Крім того, наголосив посадовець, є інформація і про те, що для організації картинки «референдуму» вже понад три тижні у Херсоні перебувають російські політтехнологи, яким доручили координацію цих процесів.

Соболевський закликає жителів області не брати участь у підготовці та проведенні "референдуму" – це «100% буде кваліфіковано» як зрада.

Своєю чергою херсонський політолог Володимир Молчанов у Фейсбуці зазначив, що ті, хто взяв на себе підготовку «референдуму», не поспішають. Зокрема, немає розуміння, а який «статус» винесуть на «референдум». Але він каже, що, незважаючи на технічну неготовність, окупанти можуть зімітувати «референдум» та показати «репортажі».

Читайте також: В ОРДЛО почалася агіткампанія до «референдуму» - правозахисники

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня загарбники відключили на Херсонщині інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів; блокують "зелені коридори", евакуацію, викрадають мирних жителів області.

Херсонський колаборант Стремоусов заявляв, що в області вже готуються до "референдуму" про приєднання до росії та навіть оголосив його результат.

Депутати Херсонської обласної ради як представники спільних інтересів територіальних громад Херсонської області ще 12 березня ухвалили звернення про те, що Херсонщина – це частина суверенної та унітарної України.

Читайте також: Херсонців закликають не створювати картинки підготовки загарбниками «референдуму»

У Херсоні загарбники 7 червня увірвалися до Державного архіву Херсонської області та викрали виборчу документацію зі списками виборців за 2019 рік. За попередньою версією персональні дані виборців міста Херсона та області можуть бути використані для організації псевдореферендуму для зміни територіальних кордонів України.

За оцінками представників української влади, територію захопленої Херсонщини, незважаючи на відсутність "зелених коридорів", залишила половина населення області.

Фото: Фейсбук Юрія Соболевського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-