Учителів з Маріуполя загарбники вивозять на «перенавчання» до Ростова

Учителів з Маріуполя загарбники вивозять на «перенавчання» до Ростова

Укрінформ
Учителі з Маріуполя, які пішли на співпрацю із загарбниками, проходять «перенавчання» в російському Ростові-на-Дону, без «переатестації» їх не будуть допускати до дітей.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Маріупольські вчителі, які пішли на співпрацю з окупантами, зараз проходять перенавчання в Ростові-на-Дону… Без атестата про проходження переатестації вчителів не будуть допускати до дітей», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що у росії цих вчителів навчають, як зомбувати дітей російським історичним наративам.

Читайте також: На роботу в захоплених районах України погодилися 250 учителів з росії - ЗМІ

«Основна причина - неприйняття та нерозуміння дітей та підлітків «нової історії». Там, де немає України. Де Мазепа не герой, а зрадник. Де Січові стрільці та УПА не герої боротьби з росіянами за незалежність, а вороги росії. Як казали окупанти на одній з нарад – «для преодоления стеклянного непонимания в глазах», - пояснив радник мера.

Він додав, що у росії навіть учителі мусять бути пропагандистами. «Але, наші діти - то наші діти. Тож віримо, що русня не пройде», - наголосив Андрющенко.

Читайте також: рф завозить на захоплені території чиновників і вчителів із відсталих регіонів – Міноборони

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто, практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів, залишається без нормального постачання електрики, води, газу.

Від початку російського вторгнення в Маріуполі загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-