Ворог намагається зупинити метро у Харкові – мер

Ворог намагається зупинити метро у Харкові – мер

Укрінформ
Війська росії намагаються зупинити роботу метро у Харкові, завдаючи ракетних ударів по інфраструктурі підприємства.

Про це повідомив в ефірі національного телемарафону Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це вже не перший обстріл метрополітену, умисний обстріл. Окупанти хочуть, щоб метрополітен припинив свою роботу. Але ми так з керівництвом підприємства спланували роботу, що метро працює. Так, на сьогодні інтервали більші, ніж були за мирного життя. Постраждали потяги, але на сьогодні ми впораємося, тому що пасажиропотік менший, ніж у мирний час», - сказав Терехов.

Він додав, що для метро треба буде закупити нові поїзди. Це планують зробити, а також мер звернувся до міст-побратимів Харкова, де є підземка, щоб за можливості вони надали кілька поїздів для харків'ян.

Терехов зазначив, що зараз у місті працює не лише метро, ​​а й наземний транспорт – трамваї, тролейбуси та муніципальні автобуси. Весь транспорт поки що працює безкоштовно.

Читайте також: У Харкові ворожими ракетами пошкоджено депо метрополітену

«Міський бюджет узяв на себе покриття витрат, тому що ми розуміємо, що люди не мають грошей, не мають роботи», - сказав мер.

Як повідомлялося, в ніч на 13 липня війська росії завдали ракетного удару по депо метрополітену, пошкодивши будівлю та потяги. Це вже не перший обстріл цього об'єкта, внаслідок атак 6 потягів отримали пошкодження різного ступеня.

Метро у Харкові відновило роботу 24 травня, до того часу з моменту повномасштабного вторгнення станції служили лише як укриття від обстрілів.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-