Із бюджету Житомира спрямували 5 мільонів гривень на облаштування укриттів у школах

Із бюджету Житомира спрямували 5 мільонів гривень на облаштування укриттів у школах

Укрінформ
У Житомирі з місцевого бюджету виділили 5,1 млн грн на облаштування укриттів та сховищ у школах.

Про це під час презентації проєкту «Безпечне освітнє середовище в умовах війни» повідомив міський голова Житомира Сергій Сухомлин, передає кореспондент Укрінформу.

«На даний час у нас 22 школи мають укриття, і ми продовжуємо роботу щодо їх збільшення. Вчора на сесії було виділено 5,1 млн грн додаткових коштів на облаштування усіх цих укриттів та сховищ», - зазначив мер.

Сухомлин додав, що у межах співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) спрямують ще майже 5 млн грн на облаштування укриттів в освітніх закладах Житомира.

За інформацією начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка, в області налічується 1 322 заклади освіти. Спільно з представниками ДСНС наразі обстежили 334 заклади загальної середньої освіти, з яких у 66 завершені роботи з підготовки укриттів. У 235 з обстежених 562 дитсадків провели ремонт захисних споруд.

«Станом на сьогодні мають укриття 70% шкіл області. У решті закладів зараз проводиться обстеження приміщень укриттів, які можуть бути використані для захисту учнів та вчителів. Керівники закладів укладають угоди з підприємствами та організаціями, які розташовані поруч зі школами та мають укриття, які можна буде використовувати для убезпечення дітей під час повітряної тривоги», - додав Бунечко.

Читайте також: Шмигаль закликав голів громад домовлятися із закордонними партнерами щодо відбудови

З початку війни на Житомирщині пошкоджень внаслідок обстрілів військами рф зазнали 77 закладів освіти, ще два - зруйновані повністю, це - житомирський ліцей №25 та Любовицька початкова школа.

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирі стартував ініційований Міністерством внутрішніх справ проєкт «Безпечне освітнє середовище в умовах війни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-