На кладовищі у Маріуполі з'явились 1400 нових могил – супутникові знімки

На кладовищі у Маріуполі з'явились 1400 нових могил – супутникові знімки

Фото
Укрінформ
Супутникові знімки засвідчують, що на Старокримському кладовищі у Маріуполі у період з 12 травня по 29 червня з'явилося близько 1400 могил.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на дослідження британського Центру інформаційної стійкості (CIR), передає Укрінформ.

Використовуючи зображення, зроблені приватним супутниковим оператором Planet Labs PBC, британський центр підрахував, що станом на 12 травня кількість могил на Старокримському кладовищі у Маріуполі від початку вторгнення рф в Україні зросла на 1700, а до 29 червня з'явилося ще 1400 могил.

Читайте також: Колаборанти вимагають у маріупольців ₴25 тисяч за труну і окрему могилу

За даними CIR, щомісяця копалося у п’ять разів більше могил, ніж до російського вторгнення.

Як зазначають дослідники, бойових дій у місті не було від часу захоплення росією наприкінці травня, однак тіла загиблих могли бути знайдені під завалами зруйнованих будинків.

Читайте також: Біля Маріуполя виявили ще одну братську могилу - росіяни змушують місцевих рити рови «за їжу»

"Наша доповідь засвідчує надзвичайний тиск на життя цивільних в Україні, особливо на окупованих територіях. Тимчасові поховання та дедалі більша кількість могил в Україні, особливо на окупованих територіях та біля них, є промовистим свідченням щодо кількості загиблих серед цивільного населення унаслідок російського вторгнення", – заявив директор із розслідувань CIR Бенджамін Стрік.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами.

Читайте також: У Маріуполі виявляють нові братські могили - загиблих може бути значно більше 22 тисяч

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Фото: Alessandro Guerra/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-