Біля Маріуполя виявили ще одну братську могилу - росіяни змушують місцевих рити рови «за їжу»

Біля Маріуполя виявили ще одну братську могилу - росіяни змушують місцевих рити рови «за їжу»

Фото
Укрінформ
Біля Маріуполя, у селищі Старий Крим, виявлено вже третє місце масового поховання загиблих городян.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«У селищі Старий Крим виявлено братську могилу. Це вже третє місце масового поховання біля Маріуполя», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що супутник зафіксував викопані траншеї на території Старокримського кладовища, які з’явилися 24 березня – після того, як селище було окуповане росіянами. На супутниковому знімку Planet можна побачити, що вони 60 - 70 метрів завдовжки.

Читайте також: В Мангуші у братській могилі поховані від 3000 до 9000 маріупольців - цифри підтверджуються

Через два тижні, на знімку від 7 квітня, місце поховання збільшилося. Частина траншей – закопана.

У міськраді додали, що 24 квітня були зафіксовані нові траншеї. Протяжність місця масового поховання збільшилася до понад 200 метрів.

За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, про ці братські могили стало відомо, бо рашисти за їжу залучають до поховання місцеве населення.

«Вони нам і повідомили, що треба «трудогодини» напрацювати, щоб тобі дали їжу, воду… Зараз у Маріуполі недостатньо гуманітарки, яку вони (загарбники - ред.) завозять, тому люди вимушені це робити», – пояснив мер.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців.

Читайте також: Маріуполь – убите рашистами місто, яке залишилося тільки на фото

У братській могилі на околиці Маріуполя, у селищі Виноградному, можуть бути поховані близько тисячі загиблих мирних мешканців.

Супутник зафіксував братську могилу в захопленому російськими військами селищі Мангуш під Маріуполем. Там можуть бути захоронені від 3 тис. до 9 тис. мирних жителів міста, вбитих росіянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-