Музеї та виші Донеччини евакуйовані до безпечних регіонів - Кириленко

Музеї та виші Донеччини евакуйовані до безпечних регіонів - Кириленко

Укрінформ
З Донеччини музеї та вищі навчальні заклади переведені до безпечних регіонів країни.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Музеї, якщо не брати Маріуполь окупований, та основні їх цінності і цінності вишів перевезені до інших регіонів», - сказав очільник області.

Він уточнив, що виші і їх основний керівний склад з підконтрольної території Донеччини виведено, «таких тут наразі немає», є «тільки навчальні заклади середньої ланки, які залишилися на окупованій території».

Читайте також: Міжнародні організації допомагатимуть Україні у збереженні культурної спадщини - Ткаченко

Як повідомлялося, у тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі загарбники вивезли всі цінні експонати з музеїв міста. У тому числі оригінали картин Архипа Куїнджі та Івана Айвазовського. У Маріуполі Краєзнавчий та Художній музеї залишилися без своїх колекцій, які є культурним спадком міста та регіону, а самі установи знищені.

Агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи та травмуючи громадян, знищуючи цивільну інфраструктуру населених пунктів області. Ворог робить спроби прорвати українську оборону в кількох напрямках, але не має успіху і повертається на свої попередні позиції. Влада закликає всіх евакуйовуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-