Конвектори і мобільні котельні: Кириленко розповів, як Донеччина проходитиме зиму

Конвектори і мобільні котельні: Кириленко розповів, як Донеччина проходитиме зиму

Укрінформ
На Донеччині через відсутність газопостачання на осінь-зиму закуплять конвектори і металеві печі, а також встановлять мобільні котельні. Крім того, через евакуацію населення в області буде мінімізовано чисельність жителів.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Як ми будемо проводити опалювальний сезон без газу? Перше – це доведена гранична чисельність, яка необхідна на Донеччині. Мінімальна кількість людей, щоб можна було провести опалювальний сезон і люди не вмирали від переохолодження, мали можливість його пройти. Тобто, перше – евакуація, друге – мінімальна кількість людей, вона доведена до 235 тис. на території Донецької області. Ця цифра із розрахунку на ті прилади, які ми будемо купувати», - сказав Кириленко.

Він пояснив, що серед приладів будуть конвектори і металеві печі. Частина металевих печей буде для приготування їжі, а частина - для обігріву домівок, саме в багатоквартирних будинках. Також буде здійснюватися компактне проживання людей у квартирі - до однієї кімнати.

«І не менш важливий етап – це підготовка об’єктів критичної інфраструктури зі встановленням мобільних котелень на певних видах палива», - зазначив очільник області.

Він констатував, що вже підраховано, скільки для цих мобільних котелень необхідно коштів. Частина грошей у населених пунктах буде надана військовими адміністраціями та міськими радами.

Читайте також: На Донеччині після евакуації в медзакладах залишається необхідний склад лікарів – Кириленко

Як повідомлялося, агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи та травмуючи громадян, знищуючи цивільну інфраструктуру населених пунктів області. Ворог робить спроби прорвати українську оборону в кількох напрямках, але не має успіху і повертається на свої попередні позиції.

На Донеччині до осінньо-зимового періоду має залишитися не більше 235 тис. населення, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури, інші всі повинні евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-