На Донеччині після евакуації в медзакладах залишається необхідний склад лікарів – Кириленко

На Донеччині після евакуації в медзакладах залишається необхідний склад лікарів – Кириленко

Відео
Укрінформ
На Донеччині після евакуації населення в медичних закладах області залишається необхідний склад лікарів.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Медичний персонал у лікарнях диференційований таким чином, що лишаються на Донеччині ті лікарі, яких задіюють для виконання необхідних операцій, в першу чергу пов’язаних з бойовими діями, в другу – це лікарі, які надають першу необхідну допомогу населенню, яке лишається ще в області, а це близько 350 тис. осіб. І ще (залишається – ред.) той медичний склад, який необхідний для стабілізації стану хворого, що поступає з місця проведення бойових дій. Це основне. Тому той склад лікарів необхідний, він лишився», - сказав очільник області.

Він зазначив, що з лікарень області евакуювали дороге медичне обладнання і зараз опрацьовується питання налагодження роботи лікарів з Донеччини на цьому обладнанні в інших областях країни. Кириленко уточнив, що це робиться до моменту, коли область буде деокупована і все повернеться знову у регіон, як було.

Читайте також: На Донеччині ворог не припиняє спроб наступу - ЗСУ відбивають усі атаки

Як повідомлялося, агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи та травмуючи громадян, знищуючи цивільну інфраструктуру населених пунктів області. Ворог робить спроби прорвати українську оборону в кількох напрямках, але не має успіху і повертається на свої попередні позиції.

На Донеччині до осінньо-зимового періоду має залишитися не більше 235 тис. населення, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури, інші всі повинні евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-