Жителя Донеччини, який збирав для ворога інформацію про ЗСУ, засудили до 8 років ув’язнення

Жителя Донеччини, який збирав для ворога інформацію про ЗСУ, засудили до 8 років ув’язнення

Укрінформ
Жителя Донецької області, який за завданням фсб російської федерації влаштувався до лав Збройних сил України і збирав інформацію військового характеру, засудили до 8 років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За підтримки публічного обвинувачення прокурорами Рівненської обласної прокуратури жителя Донеччини визнали винним в участі у терористичній організації та державній зраді (ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Уродженець Святогірська, маючи проросійські погляди, у березні 2017 року добровільно вступив до так званої "республіканської гвардії днр" та брав активну участь у її діяльності.

"Там же він налагодив співпрацю з представником фсб російської федерації, за завданням якого через 2 роки вступив на військову службу у Збройні сили України. Будучи українським військовослужбовцем, завербований агент передавав інформацію військового характеру про особовий склад та морально-психологічний стан військ, місця розташування військової техніки ЗСУ, складів зброї та паливно-мастильних матеріалів, а також дані про малозахищені місця військової частини для проникнення на її територію", - ідеться у повідомленні.

Засуджений свою вину визнав у повному обсязі, а також сприяв досудовому розслідуванню та надав ґрунтовні покази щодо інших учасників "днр".

З урахуванням цих обставин чоловіка засудили до 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Читайте також: Вісьмох бойовиків «днр» засудили до 15 років ув’язнення – СБУ

Як повідомляв Укрінформ, бойовика "днр", якого українські військові взяли у полон у березні під час звільнення села Вільхівка на Харківщині, засудили до 15 років ув’язнення за державну зраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-