У міськраді Харкова назвали фейком інформацію про «спалах холери»

У міськраді Харкова назвали фейком інформацію про «спалах холери»

Укрінформ
Влада Харкова назвала фейком поширену у соцмережах інформацію про ймовірний спалах холери у місті.

Про це повідомила пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ. 

«У мережі Інтернет поширюється фейк про можливий спалах холери у Харкові через "холерну паличку" у воді. Ця інформація, швидше за все, спрямована на дестабілізацію ситуації та нагнітання паніки серед населення», - повідомили в міськраді.

За інформацією КП «Харківводоканал», таке повідомлення вже поширювалося у пабліках і чатах різних міст. У них говориться, що чистити зуби та мити фрукти та овочі необхідно виключно кип'яченою водою.

Читайте також: В Україні не зафіксували випадків холери – МОЗ

«У Харкові якість питної води щодня контролюється показниками епідемічної безпеки та санітарно-хімічними показниками безпеки. Відхилень від вимог Державних санітарних правил та норм немає, водопровідна вода цілком безпечна. Закликаємо довіряти лише офіційним джерелам інформації», - заявили у компанії.

Як повідомлялося, інформація про можливий спалах холери ширилася, зокрема, в Миколаєві. 9 червня обласна влада заявила, що жодного випадку холери у цьому році на Миколаївщині зафіксовано не було, але система охорони здоров'я регіону готова до будь-яких епідемічних викликів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-