Колаборанту-депутату Херсонської облради повідомили третю підозру

Колаборанту-депутату Херсонської облради повідомили третю підозру

Укрінформ
Правоохоронці повідомили третю підозру колаборанту - депутату Херсонської обласної ради.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

​​"Керівником Київської міської прокуратури повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри та повідомлено нову підозру депутату Херсонської обласної ради за фактом добровільного зайняття посади так званого заступника голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області (ч. 2 ст. 111 та ч. ч. 5, 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України)", - ідеться в повідомленні.

У ході слідства здобуто дані, які підтверджують добровільне зайняття депутатом посади так званого "заступника голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області", незаконно створеної збройними силами росії.

Раніше вказаній особі повідомляли про підозру за фактом вчинення державної зради у період воєнного стану та зайняття посади голови так званої "херсонської митниці", створеної загарбниками у Херсоні.

Читайте також: Допомагав загарбникам на Херсонщині: ексдепутату Ради повідомили про підозру в держзраді

Суд надав дозвіл на його затримання для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у травні депутату Херсонської облради заочно повідомили про підозру у державній зраді.

За даними слідства, після вторгнення росіян в Україну підозрюваний вступив у контакт із представниками армії рф і спецслужб, які перебувають на тимчасово захопленій території Херсонщини.

На виконання поставлених російськими загарбниками завдань 16 квітня депутат облради допомагав їм захопити будівлю однієї з міських рад. Також він переконував місцевих жителів не протидіяти ворогу роздавати так звану “гуманітарну допомогу”.

Крім того, підозрюваний надав росіянам інформацію про місцевого жителя, який захищав інтереси громади. Це стало підставою для незаконного позбавлення волі чоловіка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-