Канів розірвав угоду про побратимство з білоруським містом Кобрин

Канів розірвав угоду про побратимство з білоруським містом Кобрин

Укрінформ
Місто Канів Черкаської області вирішило розірвати договір про співробітництво із білоруським містом Кобрин.

Про це повідомляє Канівська міська рада, передає Укрінформ.

У міськраді нагадали, що з території держави білорусь Україна отримала "удар в спину".

"Впродовж кількох місяців із ваших аеродромів піднімаються літаки, які руйнують українські міста і села, знищують жінок, дітей і літніх людей. Крилаті ракети, що стартують з білоруських рівнин, руйнують лікарні, дитячі садки, школи", - йдеться у повідомленні.

Багато міст-побратимів висловили підтримку Каневу через початок агресії рф, але тільки не білоруський Кобрин.

"Серед тих, хто вже подав нам дружню руку, були міста Фірзен (Німеччина), Ламберсар (Франція), Члухів і Хелмно (Польща), Виру (Естонія), Сонома (США). Ми не отримали жодного сигналу тільки з Кобрина. <...> Впродовж багатьох років Кобрин і Канів єднала щира дружба. Ми вірили, що так буде завжди. Однак наш народ вже четвертий місяць продовжують знищувати фашисти ХХІ століття - рашисти. Проте від Кобрина жодної вістки", - зауважили в міськраді.

Читайте також: Полтава розірвала побратимство з білоруськими Барановичами

Тому угода про співробітництво між Кобринським районом Брестської області республіки білорусь та містом Канів, яка була укладена ще в 2013 році, припиняється.

"У таких умовах ми змушені публічно заявити про розірвання будь-яких відносин з Кобрином до визначення позиції його жителів відносно кривавої війни, яку розв’язала росія», ˗ йдеться в офіційному повідомленні про розірвання договору.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого рф розпочала широкомасштабну війну проти України.

Читайте також: Мінськ позбавили статусу міста-побратима Києва

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що білорусія, яка надає свою територію рф для здійснення агресії проти України, є співучасником цього міжнародного злочину.

Київрада 9 червня позбавила Мінськ статусу міста-побратима української столиці. Того ж дня Полтавська міська рада припинила дію угоди про співпрацю між Полтавою та містом Барановичі (республіка білорусь).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-