У постраждалих районах Київщини мобільні бригади проведуть медогляд населення - МОЗ

У постраждалих районах Київщини мобільні бригади проведуть медогляд населення - МОЗ

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я та ВООЗ розширять послуги первинної медичної допомоги для пацієнтів у постраждалих від війни регіонах, залучивши спеціальні мобільні медичні бригади.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ, передає Укрінформ.

"Завдяки спільним зусиллям МОЗ, ВООЗ та ГО "Академія сімейної медицини" мешканці громади отримали доступ до медичної допомоги і необхідні медикаменти", — сказала заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

За її словами, у межах проєкту залучаються спеціальні мобільні медичні бригади для проведення фахових консультацій і медичних оглядів мешканців регіону.

Лікарі мобільних бригад під час візитів у громади надаватимуть консультації та медпослуги, включаючи медичне обстеження, діагностику, призначення лікування та медикаментів, направлення до вузьких спеціалістів/лікарні для надання спеціалізованої допомоги, консультуватимуть з питань профілактики проблем зі здоров'ям, забезпечуватимуть подальше спостереження. Вони також відвідуватимуть удома осіб з інвалідністю та інших постраждалих пацієнтів, які потребують додаткового охоплення основними медпослугами.

Проєкт запроваджується ВООЗ за підтримки Швейцарії та уряду Канади.

«Ми сприяємо доступу до основних медичних послуг та лікарських засобів для жителів Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Бородянки та інших серйозно постраждалих районів регіону шляхом створення та функціонування мобільних медичних бригад, які найближчими місяцями проведуть понад 120 візитів до громад та понад 1500 консультацій з питань первинної медичної допомоги для постраждалих від війни пацієнтів», — сказав представник ВООЗ в Україні.

Читайте також: Шмигаль доручив пришвидшити поетапне впровадження єдиної системи у соціальній сфері

Як повідомляють у МОЗ, Микичак та Хабіхт відвідали Мощун, Бучу та Гаврилівку Київської області, де внаслідок війни пошкоджено більшість лікарень та зруйновано амбулаторії. Вони зустрілися з медичними працівниками і подякували за їхні зусилля щодо надання необхідної допомоги постраждалому населенню.

За оцінками ВООЗ, більше ніж кожна третя доросла особа в Україні має проблеми зі здоров'ям, що спричинені хронічними неінфекційними захворюваннями, і потребує систематичного охоплення медичною допомогою, включаючи консультування та медичну підтримку. Кількість осіб з хронічними захворюваннями в муніципалітеті Буча (Київська область) становить приблизно 10 тис. осіб, і близько 20 тис. таких осіб є у громадах Гостомеля, Бородянки та Димера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-