Ворог загрожує Одещині ракетними обстрілами з кораблів і розганяє фейки про «епідемію холери»

Ворог загрожує Одещині ракетними обстрілами з кораблів і розганяє фейки про «епідемію холери»

Укрінформ
Кораблі рф у Чорному морі продовжують загрожувати Одещині обстрілами, але сили оборони півдня України готові до відбиття ворожих атак. Тож рашисти намагаються нагнітати панічні настрої серед українців, поширюючи фейки про нібито епідемічну загрозу регіону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Телеграмі речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

«Одесу та область ворог упродовж доби не обстрілював, Сили оборони мали змогу вдень і вночі тренуватись, відточуючи бойову майстерність. Триває також контрдиверсійна робота з урахуванням того, що Одеса та регіон знов опинились у прицілі підрозділів інформаційно-психологічних спецоперацій росії», - зазначив Братчук.

За його словами, останній з поширюваних ворогом фейків - про нібито загрозу епідемії холери в регіоні та «біологічні провокації з боку Одеської ОВА та ЗСУ».

Насправді, як пояснив Брачтук, це чергова спроба шляхом вкидання фейку відвернути увагу від ситуації, що виникла внаслідок дій загарбників у тимчасово окупованому Маріуполі.

«Вони (рашисти – ред.) стоять перед загрозою масштабної епідемії якраз у Маріуполі. Щоб відвернути увагу, інформаційно перебити це, розганяються фейки про нібито наявність таких проблем в Одесі та Миколаєві», - наголосив речник ОВА, зауваживши, що вторгнення армії супроводжується випаленою землею та епідеміями.

Ще одна мета проведення ворогом цієї інформаційно-психологічної операції, вважає речник Одеської ОВА - спроба створити «інформаційне алібі для можливого застосування зброї масового ураження в Україні».

Читайте також: Сухопутний прорив російських військ до Одеси через Миколаїв неможливий - Кім

В оперативному командуванні «Південь» пов’язують дезінформаційні вкиди рашистів зі спробами маніпулювати свідомістю цивільного населення. Оскільки наші підрозділи ЗСУ завдають нищівних ударів по скупченнях противника в сусідніх областях. За добу знищено 39 рашистів і щонайменше 11 одиниць військової техніки: танк Т-62, автоматизований комплекс радіоелектронної боротьби «Борисоглєбськ-2» та дві гаубиці «Мста-Б», склад боєприпасів та чотири броньовані і три вантажні автомобілі.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-