Ракети, обстріли та авіанальоти: росіяни вбили за добу 11 мирних українців - зведення ОВА

Ракети, обстріли та авіанальоти: росіяни вбили за добу 11 мирних українців - зведення ОВА

Укрінформ
У Донецькій та Луганській областях за минулу добу внаслідок ворожих обстрілів восьмеро людей загинули, 16 були поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адмінстрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 9 червня.

На Луганщині Сєвєродонецьк залишається в епіцентрі подій. Ввечері росіяни двічі поцілили по заводу "Азот", пошкоджено щонайменше два цехи у різних кінцях хімічного підприємства. Один із них – цех з виробництва аміаку.

Із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню війська рф обстріляли Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Привілля, Оріхове, Устинівку, Гірське, Катеринівку, Білогорівку, Миколаївку, Комишуваху, Павлоград під Сєвєродонецьком. По Тошківці ворог завдав авіаудару. По області четверо людей загинули, п'ятеро поранені.

Читайте також: Обстріли Харкова: загинули двоє мирних жителів, четверо поранені

На Донеччині активні бойові дії тривають вздовж усієї лінії фронту. росіяни здійснили ракетні обстріли Бахмута, Курахового, Щурового. Із важкої артилерії загарбники обстріляли Авдіївку, Мар'їнку, Красногорівку. За добу четверо людей загинули, 11 були поранені.

Область залишається без газу, частково - без води та електрики. До понад 330 населених пунктів, де відсутнє електропостачання, додався Торецьк. Там під час обстрілу була пошкоджена лінія 110 кВт. Триває евакуація населення із контрольованої частини території області.

Читайте також: В Україні зросла до 488 кількість дітей, поранених унаслідок агресії рф

У Миколаївській області росіяни вночі обстрілювали Інгульську громаду, переважно за межами населених пунктів. Постраждалих і пошкоджень немає. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Одна людина загинула. Пошкоджені житлові будинки.

У Миколаївському районі вночі внаслідок обстрілів Куцурубської громади у с. Прибузьке пошкоджена лінія електропередачі. Постраждалих немає.

У Дніпропетровській області ворог знову вдарив з артилерії по Зеленодольській громаді. Пошкоджено будинки, наслідки з’ясовуються. Люди не постраждали.

У Сумській області вчора пізно ввечері росіяни обстрілювали прикордонні райони з мінометів та артилерії.

Читайте також: росіяни минулої доби із мінометів обстріляли Сумщину - ОВА

Житомирська область вночі зазнала ракетного удару. Пошкоджено будівлі. Загиблих та постраждалих немає. Деталі уточнюються.

У Харкові ніч минула під ворожими обстрілами. Внаслідок ударів із РСЗВ у Новобаварському районі міста спалахнули пожежі у кафе, магазині та шкільній бібліотеці. За попередніми даними, двоє людей загинули, четверо дістали поранень. У Харківській області зазнавали обстрілів Чугуївський, Богодухівський та Ізюмський райони. Інформація уточнюється.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Одеській, Запорізькій, Тернопільській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Полтавській та Київській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-