У Тернополі експерти U-LEAD розповіли про особливості працевлаштування переселенців

У Тернополі експерти U-LEAD розповіли про особливості працевлаштування переселенців

Укрінформ
Представники громад Тернопільщини, Рівненщини та Прикарпаття під час інформаційної сесії у Тернополі дізнавалися про всі тонкощі працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Подію організували у регіональному офісі «U-LEAD з Європою» у Тернопільській області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Західні області України з початку повномасштабного вторгнення російської федерації прийняли значну кількість внутрішньо переміщених осіб. Багато переселенців адаптувалися до життя в нових територіальних громадах та готові там працевлаштуватися. Наприклад, на Тернопільщині кількість ВПО поступово зменшується. За офіційною інформацією, в області перебувало більше 92 тис. внутрішньо переміщених осіб, зараз – 82 тис. Офіційний статус безробітного отримали 665 осіб з числа внутрішньо переміщених, тому тема їхнього працевлаштування стає дедалі більш актуальною», - розповіла керівниця регіонального офісу U-LEAD у Тернопільській області Наталія Онищук.

За її словами, з фахівцями громад працювали її колеги з Миколаївської та Івано-Франківської областей.

Зокрема, йшлося про алгоритми ухвалення рішення про надання статусу безробітного або відмову в наданні такого статусу переселенцям, визначення розміру і термінів виплати матеріального забезпечення на випадок безробіття. Розглядалися і ситуації, коли внутрішньо переміщена особа, яка не звільнилася з роботи, може припинити трудові відносини, отримати допомогу по безробіттю, навіть не маючи документів про періоди страхового стажу, трудової діяльності чи заробітну плату.

Окремий блок роз’яснень стосувався порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Експерти презентували можливості для переселенців започаткування власної справи, включаючи відкриття ФОП або перереєстрацію бізнесу.

Читайте також: Громада на Полтавщині створила е-базу житла для переселенців - U-LEAD

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-