ПриватБанк шукає рішення для відновлення платежів на Херсонщині

ПриватБанк шукає рішення для відновлення платежів на Херсонщині

Укрінформ
Приватбанк тестував можливості забезпечити проведення платежів у Херсонській області, де загарбники 30 травня відключили інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів.

Про це у Фейсбуці повідомив депутат облради, радник голови ОВА Сергій Хлань, передає Укрінформ.

«Приватбанк тестував можливості забезпечити проведення платежів у Херсонській області, й далі це поширять на інші банки. Чекаємо», - зазначив Хлань.

Він наголосив, що через відсутність мобільного зв’язку банківські послуги, по суті, заблоковані. "Ні отримати соцвиплати чи заробітну плату, ні купити продуктів", - написав депутат.

Читайте також: ЗМІ: не мобільний оператор, а фікція – які «сімки» продають окупанти у Херсоні

За його словами, люди також не мають змоги спілкуватися з рідними, не знають, що відбувається в країні, перебувають в ізоляції і в постійному страху. Крім того, немає змоги викликати екстрені служби.

Як повідомлялося, станом на 4 червня Херсонській ОВА вдалося встановити зв'язок лише з окремими громадами області, що перебувають під тимчасовою окупацією.

Читайте також: Херсонщина без зв‘язку: люди можуть «дотягнутись» до новин з України тільки через VPN

У Херсонській області 30 травня зник інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів. Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації заявила, що найближчим часом відновити зв'язок у Херсонській області, ймовірно, не вдасться, оскільки відповідне обладнання перебуває під контролем окупаційного режиму та російських військових.

Жителям тимчасово захоплених територій рекомендують користуватися мобільними застосунками, побудованими на відкритому коді, та VPN-сервісами.

В ОВА закликають мешканців області не надавати паспортних даних для придбання сім-карт російських операторів мобільного зв’язку. Номери «мобільного оператора», які продають загарбники у Херсоні, не ідентифікуються жодною системою.

Фото: Pexels

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-