Загарбники силоміць «перекваліфіковують» 3500 вчителів на захоплених територіях - Денісова

Загарбники силоміць «перекваліфіковують» 3500 вчителів на захоплених територіях - Денісова

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях України близько 3,5 тисячі вчителів вже проходять перекваліфікацію за "стандартами російської федерації".

Як передає Укрінформ, про це уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денiсова повідомила у Телеграмі.

За її даними, загарбники продовжують примусову інтеграцію українських дітей у російський простір. Для цього ворог насаджує в українських закладах освіти на тимчасово захоплених територіях викладання за "стандартами рф".

"Близько трьох з половиною тисяч вчителів із цих закладів вже проходять відповідну перекваліфікацію з метою підготовки до роботи на тимчасово захоплених територіях", - зазначила Денісова.

Читайте також: росія збирається депортувати 2 мільйони українців – Денісова

Омбудсмен наголосила, що акт примушення до навчання та втручання в освітній процес є прямим порушенням права на культурну й національну ідентичність, гарантованого статтею 29 Конвенції ООН про права дитини, та права на освіту відповідно до статей 24 та 94 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни.

Денісова закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення росії в Україну врахувати ці факти порушень прав дитини.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій території Донецької області триває примусова незаконна мобілізація молоді - понад 100 студентів Донецького медичного університету імені Горького загарбники силоміць відправили воювати проти українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-