Ворожі бомби, ракети та фосфорні боєприпаси: на сході була «гаряча» ніч - зведення ОВА

Ворожі бомби, ракети та фосфорні боєприпаси: на сході була «гаряча» ніч - зведення ОВА

Укрінформ
Упродовж доби російські війська завдавали ракетно-бомбових ударів по усіх містах Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 11 травня.

На Луганщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено обласну школу-інтернат для дітей з особливими потребами у Гірському. Заклад був із сучасним ремонтом і новим обладнанням. Дітей та персонал евакуювали. У Сєвєродонецьку пошкоджено магістральний газопровід - місто залишилось без світла, води та газу.

Читайте також: На Луганщині росіяни обстріляли школу-інтернат

У Донецькій області війська рф в районі Новомихайлівки здійснювали неодноразові, але безрезультатні спроби прориву. Вночі у районі Світлодарська ворог застосував фосфорні боєприпаси. Із прифронтової зони продовжується евакуація людей. У Маріуполі захисники продовжують оборону "Азовсталі" попри постійні обстріли, бомбардування і штурми.

У Харкові нічних обстрілів не зафіксовано. Протягом доби зросла інтенсивність обстрілів Харківського району, внаслідок чого шестеро людей поранені. У Лозівському та Ізюмському районах також є двоє постраждалих. У Куп'янському районі одна людина загинула. На Ізюмському напрямку росіяни готують нові спроби наступу, але українські військові надійно тримають позиції.

Читайте також: Війська рф обстріляли з мінометів Чернігівщину

На Чернігівщині ніч пройшла спокійно. 10 травня близько 19:00 та сьогодні вранці росіяни обстріляли території Городнянського району. За попередніми даними, жертв немає. Детальна інформація щодо наслідків обстрілів уточнюється.

На Дніпропетровщині вночі оголошувалась повітряна тривога. Ворог стріляв на межі з Херсонщиною, влучання у поля в Зеленодольській та Широківській громадах. Жертв і руйнувань немає.

У Херсонській області вчора вдень і сьогодні ночі лунало багато вибухів. Найскладнішою ситуація є у населених пунктах, які межують із Миколаївською та Дніпропетровською областями. На території області горять ліси, проте загарбники забороняють їх гасити. Десятки сіл та селищ залишаються без світла і води. В’їзду та виїзду звідти росіяни не дають.

Читайте також: Над Запоріжжям українські військові знищили ворожу ракету

У Миколаївській області ніч минула відносно спокійно. Вдень 10 травня ворог обстрілював Березнегуватську і Снігурівську громади, села Новоруське (згоріли два житлових будинки) та Зоря Шевченківської громади. В акваторії Очакова росіяни здійснили удар по цивільній баржі, постраждалих немає. Також ворог завдав удару по околицях Миколаєва, руйнувань та постраждалих не зафіксовано, горіла трава.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Запорізькій, Одеській, Вінницькій, Тернопільській, Хмельницькій, Житомирській, Кіровоградській, Черкаській, Сумській, Полтавській та Київській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-