Перший український фільм-переможець кінофестивалю Sundance вийшов онлайн

Перший український фільм-переможець кінофестивалю Sundance вийшов онлайн

Укрінформ
В онлайн-кінотеатрі Takflix вийшла стрічка-переможець кінофестивалю Sundance «Земля блакитна, ніби апельсин» Ірини Цілик.

Про це Укрінформу повідомили у компанії Takflix.

«Фільм доступний на території України з англійськими субтитрами», - йдеться у повідомленні.

«Земля блакитна, ніби апельсин» – це документальний фільм 2020 року про сім’ю, яка жила у так званій червоній зоні на сході України. 36-річна Ганна сама виховує чотирьох дітей. Обстріли у Красногорівці, де живуть герої стрічки, не припиняються. Але родина дуже дружня і життєрадісна. Мама й діти мають захоплення, грають на музичних інструментах і знімають самотужки фільми про своє життя під час війни.

«Насправді наш фільм не про війну, вона виступає тут лише тлом. Це фільм про дорослішання. Про балансування між війною та миром. Про самотерапію за допомогою кіно. І про багато інших речей, які можуть бути близькими та зрозумілими різним людям у світі», – каже режисер Ірина Цілик.

Читайте також: У травні в італійському прокаті стартує комедія «Koзa Ностра» з Ірмою Вітовською

Фільм отримав нагороду за найкращу режисуру на кінофестивалі Sundance, а також здобув перемогу в національному та міжнародному конкурсах фестивалю Docudays UA 2020 року. Загалом фільм отримав 19 нагород на українських та міжнародних кінофестивалях. Стрічка посіла 34-ту позицію в списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно від Національного центру Олександра Довженка.

Зйомки проходили у Красногорівці, Авдіївці, Кураховому Донецької області, а також у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-