З Маріуполя і надалі вивозитимуть цивільних та військових - Єрмак

З Маріуполя і надалі вивозитимуть цивільних та військових - Єрмак

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив, що сьогоднішня евакуація людей з комбінату "Азовсталь" у Маріуполі є тільки першим етапом, надалі продовжуватимуть забирати звідти цивільних та військових.

Про це Єрмак написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Вже можна розповідати про те, над чим ми з командою працювали останній тиждень 24/7. Сьогодні розпочали евакуацію мирних мешканців з міста Маріуполь, зокрема з металургійного комбінату «Азовсталь». Там люди декілька тижнів ховалися від російських бомбардувань.Станом на сьогодні нам вдалося вивезти більше 100 жінок, дітей та людей похилого віку. Всіх веземо до Запоріжжя", - написав керівник ОП.

За словами Єрмака, "це лише перший етап".

"Ми продовжимо забирати з Маріуполя наших громадян та військових. Так, це була важка операція і попереду ще багато роботи, але нас ніщо не зупинить", - запевнив очільник ОП.

Також він зазначив, що це завдання було під особистим контролем Президента Володимира Зеленського, а команда ОП та уряду працювала над ним "нон-стоп".

"Ми дякуємо за допомогу ООН і МКЧХ.Кожен із воїнів та цивільних маріупольців - герой. Україна робить та завжди робитиме все для порятунку наших людей", - додав Єрмак.

Він нагадав, що росіяни створили у Маріуполі гуманітарну катастрофу, продовжують бомбардування, але "за все потім будуть відповідати".

Читайте також: У Маріуполі евакуацію з усіх районів, крім «Азовсталі», перенесли на 2 травня

Як повідомляв Укрінформ, керівник парламентської фракції «Слуга народу», голова української переговорної делегації Давид Арахамія разом з віцепрем'єр-міністром - міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук заявили, що в рамках спеціальної операції “Евакуація Азовсталь” сьогодні вдалося вивезти понад 100 цивільних осіб.

30 квітня командування полку "Азов", який боронить Маріуполь, повідомило, що з території заводу вдалося вивезти 20 жінок і дітей.

На території заводу "Азовсталь" перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 600 поранених.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-