У Маріуполі евакуацію з усіх районів, крім «Азовсталі», перенесли на 2 травня

У Маріуполі евакуацію з усіх районів, крім «Азовсталі», перенесли на 2 травня

Укрінформ
У Маріуполі, де сьогодні відбувається евакуація мирних мешканців з території заводу "Азовсталь", мешканців з інших районів міста вивозитимуть у понеділок, 2 травня.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Маріупольської міської ради, передає Укрінформ.

"З урахуванням безпеки евакуацію мирного населення Маріуполя, що знаходиться в інших районах міста, перенесено на понеділок (2 травня)", - йдеться у повідомленні.

Початок анонсовано на 8.00, збір відбуватиметься біля ТРЦ "Порт Сіті".

Як повідомляв Укрінформ, 1 травня Президент Володимир Зеленський оголосив, що розпочалася евакуація цивільних з "Азовсталі" - до Запоріжжя виїхала перша група приблизно зі 100 осіб.

30 квітня командування полку "Азов", який боронить Маріуполь, повідомило, що з території заводу вдалося вивезти 20 жінок і дітей.

В Управлінні ООН з координації гуманітарних питань підтвердили в неділю евакуацію цивільних з "Азовсталі" у Маріуполі.

Читайте також: Ердоган продовжує переговори для евакуації з Маріуполя

На території заводу "Азовсталь" перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 600 поранених.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу, депортують українських громадян в депресивні регіони рф. У заблокованому місті залишаються ще близько 100 тисяч мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-