В ООН підтвердили евакуацію цивільних з «Азовсталі»

В ООН підтвердили евакуацію цивільних з «Азовсталі»

Укрінформ
В Управлінні ООН з координації гуманітарних питань підтвердили в неділю евакуацію цивільних з комбінату "Азовсталь" у Маріуполі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Організація Об'єднаних Націй проводить «операцію з безпечного проходу» для цивільних осіб із заводу «Азовсталь» в українському місті Маріуполі, сказав інформагентству представник Управління ООН Савіано Абреу.

Операція розпочалася 29 квітня та координується Міжнародним комітетом Червоного Хреста, Україною та росією, зазначив він.

Абреу сказав, що представники сторін прибули на металургійний завод у суботу вранці. За його словами, подробиці не розголошуються, аби не наражати на небезпеку евакуйованих і конвой.

Читайте також: Дальні бомбардувальники рф виконали 32 вильоти, чверть з них - для ударів по Маріуполю

Як повідомляв Укрінформ, керівник парламентської фракції «Слуга народу», голова української переговорної делегації Давид Арахамія разом з віцепрем'єр-міністром - міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук заявили, що в рамках спеціальної операції “Евакуація Азовсталь” сьогодні вдалося вивезти понад 100 цивільних осіб.

Раніше, 30 квітня, з розбитого внаслідок російських обстрілів металургійного комбінату «Азовсталь» у Маріуполі евакуювали 20 цивільних - жінок і дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-