З Екопарку під Харковом вдалося вивезти гімалайського ведмедя

З Екопарку під Харковом вдалося вивезти гімалайського ведмедя

Відео
Укрінформ
З Фельдман Екопарку, що знаходиться неподалік Харкова, вдалося вивезти гімалайського ведмедя.

Про це у Фейсбуці повідомив засновник комплексу, народний депутат Олександр Фельдман, повідомляє Укрінформ.

«Обстановка навколо Фельдмана Екопарку зараз напружена, обстрілів багато і вивезти тварин стає дедалі складніше. Але нашим співробітникам і волонтерам іноді вдається прориватися на територію і рятувати наших вихованців. Остання успішна операція - евакуація самки гімалайського ведмедя. Наразі вона перебуває на карантині, потім вирушить до одного з наших партнерів відновлюватися від стресу», - написав Фельдман.

Він додав, що евакуація тварин триває. Небайдужі фінансово продовжують підтримувати Екопарк. Гроші необхідні на оплату транспортування вихованців, обладнання тимчасових вольєрів та придбання їжі.

Читайте також: До Румунії евакуювали ведмедя та вовчицю, які проживали у приватному комплексі на Буковині

Як повідомляв Укрінформ, російські війська майже повністю зруйнували Фельдман Екопарк, розташований за харківською окружною дорогою у Дергачівському районі. Комплекс знаходиться на лінії вогню з першого дня вторгнення, через руйнування вольєрів деякі тварини розбіглися, багато тварин загинули, зокрема, потомство білих тигрів, пантер, ягуарів. Під час обстрілу загинули троє співробітників Екопарку, які приїжджали годувати тварин. 19 квітня на території знайшли тіла ще двох працівників, розстріляних загарбниками на початку березня.

Тварин із комплексу під обстрілами вивозять до інших міст країни.

24 квітня вдалося вивезти білого тигра.

Фото: Фельдман Екопарк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-