На Одещині хочуть перейменувати вулиці на честь героїв Маріуполя і Бориса Джонсона

На Одещині хочуть перейменувати вулиці на честь героїв Маріуполя і Бориса Джонсона

Укрінформ
На Одещині група депутатів від партії «Слуга народу» ініціювали перейменування ряду вулиць у чотирьох приміських населених пунктах.

Як передає Укрінформ, про це повідомив депутат Одеської обласної ради Дмитро Ковбасюк на своїй сторінці в Фейсбуці.

«Прощай немытая Россия! Ми глибоко переконані, що в Україні не може бути вулиць Терешкової, Сибірської, Уральської, Маяковського, Бочарова та багатьох інших! Ми маємо новітніх героїв - Романа Грибова, Віталія Скакуна, Леоніда Каденюка та, звичайно, Бориса Джонсона!», - зазначив Ковбасюк.

За його словами, з цією метою група депутатів у Фонтанській сільській раді ініціювала зміну 12 назв вулиць. Зокрема, запропонувала перейменувати у Фонтанці вул. Ватутіна на Волонтерську, вул. Маяковського на Бориса Джонсона, вул. Терешкової на Романа Грибова, пров. Маяковського на пров. Побратимів, а Піонерську - на вул. Єдності.

Депутатська група також внесла пропозицію голові Фонтанської сільради змінити низку топонімів у населених пунктах, що входять до цієї територіальної громади. Для прикладу, в селі Олександрівці перейменувати вул. Сибірську на Миколаївську, вул. Уральську на Чорнобаївську. У селі Крижанівці змінити назву вул. Бочарова на вул. Захисників України, вул. Радгоспну на вул. Героїв оборони Маріуполя, вул. Терешкової на Леоніда Каденюка тощо.

Читайте також: У Хусті на Закарпатті зірку замінили хрестом, у селах громади перейменують вулиці

Ковбасюк закликав депутатів інших місцевих рад підтримати ініціативу й позбуватися нагадувань про «русский мир», а голову Фонтанської сільради Наталію Крупицю - підтримати пропозицію та розпочати процедуру перейменування вулиць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-