З Луганщини не виїхали ще 70 тисяч людей: Гайдай каже, що евакуація буде і без «режиму тиші»

З Луганщини не виїхали ще 70 тисяч людей: Гайдай каже, що евакуація буде і без «режиму тиші»

Укрінформ
Евакуація з Луганщини буде проводитися, навіть попри відсутність "режиму тиші", місцева влада закликає громадян виїжджати негайно. Лежачим хворим і літнім людям приїдуть допомагати волонтери.

Про це сказав під час телемарафону голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

"Евакуація в нас проходить щодня, незалежно від того, чи є умовні "зелені коридори" і "режим тиші". Зараз додатково домовляємося з волонтерами, скоріш за все, сьогодні або завтра будемо розповсюджувати цю інформацію: до нас приїдуть люди, будуть допомагати забирати лежачих людей, які не можуть самостійно пересуватися, будуть підійматися на потрібний поверх, забирати і відвозити людей у хоспіси чи лікарні — залежно, яка кому потрібна допомога", - сказав очільник ОВА.

Читайте також: Україна не домовилася із загарбниками про гуманітарні коридори на 19 квітня

Він запевнив, що автобусами та пальним область забезпечена і додав, що залишилося десь 20% населення від тієї кількості, що була до 24 лютого.

"Загальна кількість була десь 300 тис. людей, зараз - до 70 тис. Зараз залишилися ті люди, які чомусь тримаються за своє майно. Ми вмовляємо їх, домовляємося, але ж не плутаймо: в нас евакуація, а не депортація, депортацією займаються орки. На жаль, головна мотивація для людей - це коли до їх укриття прилітають снаряди, міни, руйнуються будинки, вони бачать зранку загиблих сусідів”, - сказав Гайдай.

Крім того, у Телеграмі керівник Луганської ОВА повідомив, що сьогодні будуть організовані спроби врятувати людей із Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська, Попасної та Гірської громади.

"19 квітня людей евакуюватимемо, однак у "режимі тиші" росіяни нам відмовили. Виїжджайте – жителі Кремінної не встигли і тепер в заручниках. Тож рятуйте свої життя, щоб не стати дешевою робочою силою чи мобілізованим в окупаційні війська. Тих, хто не погоджується, росіяни вбивають на місці", - вкотре закликав Гайдай.

Читайте також: У Кремінній на Луганщині війська рф за добу знищили шість будинків

За його словами, очікуване загострення війни на сході вже почалося. На Луганщині, зокрема, ситуація досить важка, але українські захисники тримають лінію оборони, відбили наступ в Рубіжному, Попасній, там у ворога є суттєві втрати. ЗСУ збили безпілотник "Орлан-10", підбили важку техніку, тримають позиції, але вночі суттєво було збільшено кількість атак, обстрілів, авіаударів, хоч ніяких успіхів ворог не мав.

Як повідомляв Укрінформ, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

Фото: Сергій Гайдай, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-