У Сєвєродонецьку та Лисичанську зранку вдалося евакуювати майже 50 цивільних

У Сєвєродонецьку та Лисичанську зранку вдалося евакуювати майже 50 цивільних

Укрінформ
У Сєвєродонецьку та Лисичанську на Луганщині, незважаючи на те, що немає гуманітарних коридорів, вдалося евакуювати майже 50 мирних мешканців.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Майже 50 жителів Сєвєродонецька та Лисичанська прямують до безпечних регіонів країни. Непроста безпекова ситуація, але життя кожного врятованого варте зусиль. 10 сєвєродончан та 38 лисичан вже евакуйовані. Вони прямують до інших областей – туди, де безпечно», - написав очільник області.

Він зазначив, що сьогодні вивезуть всіх бажаючих – шукають у найвіддаленіших бомбосховищах, інформують людей про можливість безпечно та безоплатно виїхати, дізнаються про одиноких літніх людей, допомагають їм.

«Але трапляються й складні випадки, коли не хочуть покидати підвал батьки з дітьми шкільного віку. Вмовляємо, пояснюємо, що дитина повинна якнайскоріше відновити навчання. Поступово вдається. Евакуюйтесь хоча би заради дітей!», - наголосив Гайдай.

Читайте також: З Луганщини не виїхали ще 70 тисяч людей: Гайдай каже, що евакуація буде і без «режиму тиші»

Як повідомлялося, на вівторок, 19 квітня, немає погоджених коридорів для евакуації людей через обстріли загарбниками.

Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. З того часу війська рф неодноразово порушували закони і звичаї ведення війни: обстрілюють мирне населення, у тому числі із забороненої зброї, використовують цивільних як «живий щит» тощо.

Україна направила позов проти рф до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-