Денісова закликала Червоний Хрест організувати гумкоридор із Ізюма

Денісова закликала Червоний Хрест організувати гумкоридор із Ізюма

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала Міжнародний комітет Червоного Хреста вжити всіх заходів щодо відкриття гуманітарного коридору для евакуації людей з міста Ізюма.

Про це омбудсмен заявила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Місто Ізюм Харківської області на межі виживання. За підрахунками міської влади, зараз в Ізюмі перебуває близько 15 тисяч цивільних осіб. Через активні бойові дії та окупацію території там немає ні світла, ні води, ні тепла, ні зв’язку. Медичні заклади не працюють, ліків немає. Люди голодують, адже доставити їм продукти харчування наразі неможливо, які і евакуювати їх з міста», - заявила Денісова.

Читайте також: Червоний Хрест України на сьогодні роздав понад три тисячі тонн гумдопомоги

За її словами, Ізюм став для армії рф логістичним центром: туди стягуються війська, щоб далі вести наступ на Донецьку область.

Омбудсмен зазначила, що поводження російської армії з мирним населенням кваліфікується як воєнний злочин та злочин проти людяності і підпадає під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду, відповідно до Статуту Міжнародного військового трибуналу та Римського статуту Міжнародного кримінального суду, та є грубим порушенням норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

"Закликаю Міжнародний комітет Червоного Хреста вжити всіх можливих заходів для відкриття безпечного гуманітарного коридору для евакуації цивільного населення з міста Ізюма", - заявила Денісова.

Читайте також: Червоний Хрест України допоміг евакуювати на Київщині понад 66 тисяч людей

Вона також звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти вчинення рф військових злочинів і злочинів проти людяності та порушень прав людини в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області зруйновано понад 800 км доріг державного значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-