Червоний Хрест України допоміг евакуювати на Київщині понад 66 тисяч людей

Червоний Хрест України допоміг евакуювати на Київщині понад 66 тисяч людей

Укрінформ
Загони швидкого реагування Червоного Хреста України лише в Київській області супроводжували евакуацію 66 454 людей.

Про це на брифінгу в Укрінформі розповів командир Загону швидкого реагування Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Тарас Логгінов.

«Лише в Київській області ми супроводжували евакуацію 66 454 людей», - сказав Логгінов.

Він зазначив, що у 21 загоні швидкого реагування Червоного Хреста України 376 волонтерів працюють у найбільш небезпечних місцях.

«Загони швидкого реагування – це останні з тих, хто виходить чи не виходить з окупованих територій. Наприклад, зараз волонтери загонів швидкого реагування Червоного Хреста працюють у Маріуполі, в окупованій Херсонській області, в Лисичанську під обстрілами, у Миколаєві, Чернігові, інших містах, де працювати дуже небезпечно, але потрібно», - розповів Логгінов.

Він зазначив, що загони швидкого реагування допомагають людям, які потрапили у найбільш скрутне становище.

«Це допомога в бомбосховищах, забезпечення водою, продуктами харчування, генераторами й паливом до них. Також волонтери загонів швидкого реагування Червоного Хреста разом з ДСНС надають допомогу постраждалим у зруйнованих ракетними ударами житлових будинках», - розповів Логгінов.

Також, за його словами, загони швидкого реагування супроводжують колони з евакуйованими людьми із захопленої території.

"Ми стаємо між евакуйованими і військовими, щоб хоч якось захистити людей», - сказав він.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Це спричинило в багатьох українських регіонах гуманітарну катастрофу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-