З обстрілюваного Лисичанська евакуювали ще 115 жителів

З обстрілюваного Лисичанська евакуювали ще 115 жителів

Укрінформ
З обстрілюваного Лисичанська на Луганщині у вівторок, 12 квітня, евакуювали 115 мирних жителів. 

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Ще 115 жителів Лисичанська обрали життя в безпеці – волонтери в інших містах уже очікують на їх прибуття… До залізничних вокзалів прямують 75 жителів Лисичанська, ще 40 виїхали зранку до Дніпра. Волонтери вже очікують на їх прибуття», - написав очільник області.

Він зазначив, що евакуація ускладнюється щодня через шалену кількість обстрілів. Бомбосховища розташовані по всій території населених пунктів, і шлях від кожного з них до автобусів по своєму сповнений небезпеки. Але патрульні продовжують шукати і підвозити людей, які через відсутність комунікацій можуть і не знати, як виїхати та ще й безкоштовно. Доставляють до місць зборів літніх і маломобільних людей.

«Евакуація на Луганщині триває», - констатував Гайдай.

Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю - системами залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами та ін. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

Читайте також: Вночі війська рф знищили ще сім будинків на Луганщині, у Лисичанську є жертви

Як повідомлялося, на 12 квітня погоджено роботу дев’яти гуманітарних коридорів для евакуації людей з небезпечних районів.

24 лютого президент рф путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Фото: Телеграм Сергія Гайдая

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-