Львівські медики врятували двох хлопчиків із Маріуполя, поранених загарбниками – Денісова

Львівські медики врятували двох хлопчиків із Маріуполя, поранених загарбниками – Денісова

Укрінформ
Львівські медики врятували дворічного Артема і 13-річного Івана з Маріуполя, які потрапили під обстріл загарбників.

Про це у Телеграмі поінформувала Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

«Наразі львівськими медиками врятовано двох хлопчиків з Маріуполя, які потрапили під обстріли окупантів. 2-річний Артем та 13-річний Іван були поранені по дорозі з міста», - заявила Денісова.

Вона також навела інші приклади загибелі і поранення дітей внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну і уточнила, що такі дії російських загарбницьких військ є прямим порушенням Гаазьких та Женевських конвенцій і Конвенції ООН про права дітей, які гарантують у будь-яких умовах право дітей на життя і безпеку.

«Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти воєнних злочинів та злочинів проти людяності та порушення прав дітей РФ в Україні», - заявила Уповноважений ВРУ з прав людини.

Читайте також: Наразі є дані про 360 убитих цивільних у БучіДенісова

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-