Домовленості з Туреччиною про евакуацію маріупольців поки не мають результату - Кириленко

Домовленості з Туреччиною про евакуацію маріупольців поки не мають результату - Кириленко

Укрінформ
Домовленості про залучення кораблів Турецької Республіки до евакуації мирних жителів із заблокованого російськими загарбниками Маріуполя поки що не мають дієвого результату.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказав керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко на онлайн-зв’язку в UkraineMediaCentre Kyiv.

«Навіть після чисельних домовленостей не змогли у Маріуполь доставити жодного гуманітарного вантажу… Ті домовленості, які були по кораблю, щоб була можливість залучити і Турецьку Республіку, поки не мають дієвого результату», - заявив очільник області.

Він нагадав, що вже більше місяця працює так званий «зелений коридор» у напрямку Маріуполя, але працює в один бік.

Читайте також: Російські загарбники зосереджують головні зусилля на захопленні Маріуполя

«Люди можуть на власному транспорті виїжджати, їх забирають (у Бердянську) і відповідним маршрутом везуть (до Запоріжжя). Цей маршрут продовжує працювати, незважаючи на те, що ворог постійно порушує свої домовленості», - заявив Кириленко.

Як повідомлялося, Туреччина заявляла про готовність виділити судна для організації евакуації цивільних осіб та поранених із Маріуполя морем та передачі гуманітарного вантажа.

Російська агресія спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становить щонайменше 5 тис. осіб, з них близько 210 дітей.

У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі зараз перебувають близько 130 тис. мирних людей, вони просять про порятунок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-