Під Маріуполем війська рф затримали представників Червоного Хреста - мер

Під Маріуполем війська рф затримали представників Червоного Хреста - мер

Відео
Укрінформ
Вчора у смт Мангуш на Донеччині російські загарбники затримали представників Міжнародного Червоного Хреста, які намагалися дістатись заблокованого Маріуполя.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко під час онлайн-зв'язку з Медіа Центр Україна.

«Вчора (3 квітня) відправився Міжнародний Червоний Хрест до міста Маріуполя. Така була мета. Вони доїхали до міста Мангуш. І сьогодні зараз ми займаємось їх порятунком, тому що вони там були заарештовані. Сьогодні пані Ірина Верещук займається тим, аби їх визволити, щоб вони потрапили на підконтрольну Україні територію», - сказав Бойченко.

Мер зазначив, що у заблокованому Маріуполі наразі залишаються до 130 тис. мирних мешканців у нелюдських умовах - без світла, без води, без їжі та без медикаментів понад місяць. Тому робиться все, щоб дістатися до Маріуполя та евакуювати населення.

Представники МЧХ також їхали до Маріуполя з метою допомоги.

Читайте також: На Буковині Червоний Хрест передав 13 вантажівок із гуманітарною допомогою

Як повідомлялося, російська агресія спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомбять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, станом на 27 березня, у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становить близько 5 тис. осіб, з них близько 210 дітей.

Маріуполь російські війська перетворили на величезну руїну, жителі з голоду втрачають свідомість на вулицях, ворожі авіабомби їх живцем ховають у бомбосховищах.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська росії майже знищили місто, тому з нього необхідно евакуювати всіх цивільних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-